Stichting neemt deel aan internationaal festival over WO2

De Stichting Sovjet Ereveld neemt deel aan het internationaal online festival Alle Grenzen van Nagedachtenis. Het festival wordt gehouden van 8 tot en met 10 mei in het kader van de 75-jarige herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Alle Grenzen van Nagedachtenis maakt deel uit van het Internationaal Educatief Project GenExpo.

Drie dagen lang vertellen 75 sprekers uit meer dan tien landen op een virtueel platform over hun zoekervaringen, lastige zaken en mogelijke oplossingen hiervoor. Het publiek wordt getrakteerd op diverse ervaringen uit Rusland en andere landen, meningen van onderzoekers, activisten, vertegenwoordigers van de genealogische sector en officiële instanties – iedereen die nu aan de frontlinie staat om de nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers levend te houden.

Remco Reiding zal namens de Stichting Sovjet Ereveld op 10 mei om 16.00 uur (Moscow time; 15.00 uur Nederlandse tijd) vertellen over zijn 20-jarige zoektocht naar de identiteit en de families van in Nederland begraven Sovjetsoldaten.

De lezingen zijn gratis online te volgen:
https://www.youtube.com/user/dombaisaglara/videos