Lintje voor vrijwilligster Ina Prinsen

Onze vrijwilligster Ina Prinsen-Pieneman is vanmorgen koninklijk onderscheiden. Ina (79) is al sinds de oprichting vrijwilliger van de Stichting Sovjet Ereveld. Met haar man Bert is ze meermaals gastgezin geweest voor nabestaanden van Sovjetsoldaten, verstuurt ze boeken over het Ereveld en helpt ze bij onder meer het plaatsen van bloemen.

Ook zette Ina zich vanaf 1993 in als secretaris, penningmeester en vrijwilliger bij de oecumenische maaltijdgroep Het Klokhuis in Randenbroek-Schuilenburg en verzorgt maaltijden voor ouderen. Ze was ook nauw betrokken bij de Protestantse Gemeente Amersfoort. Voor de stichting Schuldhulpmaatje Amersfoort is Ina sinds 2011 actief als vrijwilliger en begeleidt ze mensen met financiële problemen. Ze is lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden.

Lees hier meer over Bert en Ina.

Het is de derde keer dat een lintje wordt uitgereikt mede vanwege vrijwilligerswerk voor de Stichting Sovjet Ereveld. Eerder kreeg Harm Heimensen, die met zijn vrouw Bouwien meermaals als gastgezin fungeerde voor nabestaanden van Sovjetsoldaten, een onderscheiding. Remco Reiding werd in 2014 geridderd vanwege zijn jarenlange inzet voor het Ereveld.