Adopteer een graf

Lang waren de oorlogsslachtoffers op het Ereveld min of meer vergeten. De Stichting Sovjet Ereveld wil hun nagedachtenis levend houden, hun nabestaanden opsporen en grafbezoek mogelijk maken. Daarom biedt de stichting elk oorlogsslachtoffer ter adoptie aan.

Met uw bijdrage van 50 euro per jaar per graf helpt u ons de nabestaanden te helpen. Als adoptant ontvangt u een certificaat met daarop de naam van het slachtoffer en zijn grafnummer (klik hier voor plattegrond van het Ereveld). Ook ontvangt u minstens vier keer per jaar een nieuwsbrief. Jaarlijks leggen wij een boeket bloemen bij het door u geadopteerde graf* en op Kerstavond plaatsen we een kaarsje.

Wilt u weten wie onze adoptanten zijn en waarom zij een soldaat hebben geadopteerd? Klik hier.

Aanmelden? 

Vul onderstaand formulier in! Vervolgens sturen wij u een betalingsverzoek en/of machtigingsformulier. Na ontvangst van de bijdrage van het eerste jaar krijgt u het certificaat toegestuurd.

  Naam (verplicht)

  Adres (verplicht)

  Postcode (verplicht)

  Plaats (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Kies voor mij een willekeurig grafHelp mij een geschikt graf te kiezenIk heb een grafnummer, soldaat of regio op het oog

  Hier kunt u het grafnummer, de naam van de soldaat of de regio invullen (indien u heeft gekozen voor optie 3):

  Eventuele opmerkingen of vragen:

  De Belastingdienst heeft de Stichting Sovjet Ereveld aangewezen als culturele ANBI (algemeen nut beogende instelling). Uw gift is daardoor mogelijk aftrekbaar van de belasting.

  Wilt u een eenmalige donatie doen? Dat kan via de knop doneren of u kunt een bijdrage storten op bankrekeningnummer NL88RABO 0127654739 t.n.v. Stichting Sovjet Ereveld te Amersfoort.
  * Natuurlijk kunt u ook zelf bloemen leggen bij het graf. Dat mag maar hoeft niet per se. Van adoptanten wordt nadrukkelijk niet verwacht dat zij onderhoud plegen aan het graf. Het onderhoud op het Sovjet Ereveld is in handen van de Oorlogsgravenstichting. Zie ook: Wie doet wat?