Rondleiding op Sovjet Ereveld

De Stichting Sovjet Ereveld organiseert op zondag 10 november om 11.30 uur een rondleiding over het Sovjet Ereveld naast begraafplaats Rusthof (Dodeweg 31 te Leusden). Hier liggen 865 oorlogsslachtoffers uit de Sovjet-Unie begraven. 

De rondleiding wordt verzorgd door onderzoeker/journalist Remco Reiding, die honderden soldaten identificeerde en van meer dan tweehonderd de nabestaanden traceerde. Dankzij die inspanningen heeft het Sovjet Ereveld (voorheen Russisch Ereveld genoemd) de laatste jaren meer bekendheid gekregen. 

Reiding vertelt hoe de oorlogsslachtoffers hier terecht zijn gekomen, wat ze hebben meegemaakt, hoe de opsporing van nabestaanden is verlopen en hoe de impact van de oorlog op de families is geweest. Ook staat hij stil bij een aantal bijzondere grafstenen. Er wordt als afsluiting een bezoek gebracht aan de Nederlandse en geallieerde graven op Rusthof. 

De rondleiding duurt ruim een uur en kost 5 euro per persoon. Voor donateurs, Vrienden van het vfonds en vrijwilligers van Kamp Amersfoort is de rondleiding gratis. Aanmelden is noodzakelijk via info@russisch-ereveld.nl.